KOD JOHN10 ZA 10% OFF
KOD JOHN10 ZA 10% OFF

5 provjerenih savjeta za hidrataciju kose

5 provjerenih savjeta za hidrataciju kose

Neupitno je da vremenski uvjeti pridonose izgledu i kvaliteti kose, ali uz pravilnu njegu mogu se sačuvati kvalitetne, sjajne i otporne vlasi u svim vremenskim uvjetima. Osim što vlasi moraju biti hidrirane i kutikule kvalitetno zatvorene kako bi se ta vlaga i zadržala, mogućnost zadržavanja vlage može biti izravno povezana s vlasištem. Naime, i vlasištu je potrebna hidratacija – no možda ne onakav oblik hidriranja na koji prvo pomislimo.

Naime, svaki tip kose ima svojstven način njege, pa kako je tretirate, tako će i izgledati. Nažalost, nijedna maska je neće čarobno spasiti preko noći, no nekoliko mjeseci uzastopnog rada svakako može pokazati razliku u kvaliteti same kose. Donosimo ti 5 provjerenih savjeta za hidrataciju kose:

 

1. Uložite u hidratantne proizvode za kosu

Dobar početak je hidratantni šampon, a neka ga slijedi i serum za kosu i maska.

5 provjerenih savjeta za hidrataciju kose

2. Zaštitite kosu od hladnoće

Nošenje kape umjesto punđe ili repa kosu će manje stezati i čupati, pa će manje pucati, biti sjajnija i gušća.

3. Hidratacija iznutra

Kao što koži treba hidratacija, treba i kosi. Za hidrataciju kose nužno je hidrirati je izvana, ali i iznutra. Stoga, pobrinite se da pijete dovoljno tekućine svaki dan.

5 provjerenih savjeta za hidrataciju kose

4. Upoznajte med i hibiskus, prijatelja Vaše kose

Pobrinute se da barem jednom tjedno svojoj kosi pružite dubinski hranjivi tretman. A za takvo što nema boljeg rješenja od onoga koje se već nalazi u prirodi. I ovoga puta u glavnoj ulozi se nalaze njegova veličanstva – med i hibiskus.

5 provjerenih savjeta za hidrataciju kose

5. Nikada ne četkajte kosu kada je mokra i pazite kao se češljate

Naravno, osim ako za to nemate poseban češalj! Uz to, mokru kosu smijete češljati ako ste na nju stavili proizvod za njegu pa se smanjilo trenje i mogućnost pucanja. Ipak, najsigurnije češljanje je na suhoj kosi! Ispravno češljanje kose kreće od dna kose prema gore. Češljajte kosu u sekcijama lagano prstima otpetljavajući čvoriće kako kosu ne biste prelomili i tako dodatno oštetili. Češljanje je dobro i za uklanjanje mrtve kose, kao i za širenje prirodne masnoće niz vlas.

Combo Paddle četka za kosu od veprove dlake Vented Paddle Ionska četka s otvorima

Za prvu kupovinu

10% OFF

Uhvati poklon za prvu kupovinu, kod za popust šaljemo na mail.