KOD JOHN10 ZA 10% OFF
KOD JOHN10 ZA 10% OFF

‘BIO’, ‘ORGANIC’, ‘EKO’ – ŠTO ZNAČE OVI POJMOVI?

Od 2015. u Hrvatskoj se bilježi nagli porast upotrebe prirodne kozmetike što je vrlo pozitivan trend. Također se bilježi porast proizvodnje iste, međutim puno vas je zatražilo pomoć u pojašnjenju spomenutih pojmova.

Pojmovi ‘BIO’, ‘ORGANIC’ i ‘EKO’ na ambalaži proizvoda znače:

EKO (OGRANIC, ORGAN) PROIZVODI

Pojam organski znači da su sastojci uzgojeni i proizvedeni bez upotrebe mineralnih gnojiva, da sjeme nije genetski modificirano (non GMO) te da ne sadrže kemijske preparate i pesticide. Za sve ovo na kraju dobivaju certifikat te u trgovinu smiju postaviti proizvod sa ‘Eko’ naznakom. Ovakve proizvode još nazivamo i ‘organic’ ili ‘organ’ tj. organskim.

BIO

Pojam prirodno ‘Bio’ pridodajemo proizvodima koji ne sadrže sintetske tvari i mirise, konzervanse, petrolate, parafine itd. Sastojci su uzgojeni na eko način ali svi oni nemaju Eko certifikat iako dolaze iz takvog okruženja. Zašto? Najčešće jer je certificiranje skup i dugotrajan proces, a neki proizvodi jednostavno ne mogu bez određenih aditiva te se po tome ne mogu smatrati organskim. Nadamo se pomaku na bolje, pogotovo na domaćem tržištu.

PRIRODNA KOZMETIKA – BAŠTINA  NAŠIH PREDAKA KAO BAZA

Ono čega svi postajemo svjesni jest da je ovakva proizvodnja čistih sastojaka i ručno rađena kozmetika postoji  odavno. Tokom povijesti prerastala je i modulirala se u raznim smjerovima. Iz osnove se, uz pomoć znanosti, razvila  tradicionalna kozmetika. Ona koja je obilježila 20.st. Proizvođači komercijalne kozmetike smatraju da svoje mjesto na tržištu nalaze svi. Prema njihovom mišljenju kvalitetna komercijalna kozmetika nudi sve potrebno, uz naravno sigurnost upotrebe. Svi se služe znanošću i iskustvom tokom povijesti.

AKTUALIZACIJOM PRIRODNE KOZMETIKE DOBIVAMO PRAVO IZBORA

Pravo izbora je definitivno prvi korak ka kvalitetnijem životu pa tako i u kozmetici. Osobna upotreba bilo koje vrste kozmetike zahtjeva prvenstveno oprez. Znajući da za 7-8 min koža upija preparat koji na nju nanosimo te se sastojci šire našim tijelom, promisliti o zboru i poštovati prirodne zakonitosti  ljudskog tijela jest i trebao bi biti prioritet. Ono što nas motivira i fascinira kod prirodne kozmetike jesu izvorna i netaknuta svojstva biljaka. Postoje od pamtivijeka i samo čekaju da nam donesu dobrobit. Davno zaboravljene vještine i iskustva spašene su od zaborava zahvaljujući pojedincima i kućnoj radinosti. Na korist i zdravlje čovjeku.

Nadamo se da smo razjasnili što znače pojmovi ‘Bio’, ‘Organic’, ‘Eko’. Pišite nam što mislite ili pitajte što vas zanima. Naš tim vam stoji na raspolaganju.

Hvala na čitanju!

Za prvu kupovinu

10% OFF

Uhvati poklon za prvu kupovinu, kod za popust šaljemo na mail.